یادداشت روز

تازه‌ها

اعتراضات

 

گزارش نشست‌ها

در شهر یزد شش کارگاه نیم روزه گفتگوی خانواده به تفکیک در میان فرزندان، مادران و پدران و برای هر گروه دو کارگاه از شهریور تا دی‌ماه 1398 برگزار شد. شرکت کنندگان این کارگاه‌ها حداقل 16 و حداکثر 34 نفر بودند و جمعاً 41 مادر، 45 فرزند و 50 پدر در کارگاه‌ها شرکت نمودند. کارگاه‌های مذکور با همکاری دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد و همچنین سازمان‌های مردم نهاد فعال، علاقمند و دغدغه مند در حوزه مسائل اجتماعی و خانواده برگزار شد و این سمن‌ها مسئولیت دعوت از جامعه هدف خود جهت شرکت در کارگاه‌ها را بر عهده داشتند و علاوه بر جلب مشارکت افراد، چند نفر از تسهیلگران سطح دو در برگزاری و اجرای فرآیند کارگاه نیز همکاری نمودند.

در این کارگاه‌ها شرکت کنندگان حول سه پرسش کلیدی به تفکر، شناسایی، اولویت بندی و گفتگو پرداختند:

  • ویژگی‌های یک خانواده مطلوب چیست؟
  • موانع شکل گیری یک خانواده مطلوب چیست؟
  • ریشه‌ها و پیامدهای این موانع در خانواده چه خواهد بود؟

در این شش کارگاه ویژگی‌های مشترکی از قبیل صداقت، همدلی، صمیمیت، آرامش، اخلاق خوب، اعتماد، گفتگو کردن، عشق و علاقه و ... در خصوص ویژگی‌های یک خانواده مطلوب توسط هر سه گروه ذینفع ذکر شد. این در حالی است که علاوه بر ویژگی‌های مذکور، گروه ذینفع مادران به هماهنگی و یک دل و یک زبان بودن پدر و مادر، روابط دوستانه، همفکری، ایمان و توکل و تفاهم زن و شوهر نیز اشاره داشتند. گروه ذینفع پدران، داشتن همسر خوب، پولدار بودن، حل مشکلات درون خانواده و عدم درز به بیرون، اجتماعی بودن زن و شوهر، داشتن پدری آرام و آگاه و صبور و مقتدر، احترام به تفاوت‌ها، گذشت، انضباط و ادب و نزاکت را نیز از ویژگی‌های خانواده مطلوب دانستند و گروه ذینفع فرزندان به ایجاد اعتماد به نفس در اعضای خانواده، دوری از تفکرات قدیمی، اهداف همسو، کمک کردن به یکدیگر در تمام امور، انتخاب درست در ابتدای زندگی، مشارکت همه اعضا و حمایت از یکدیگر نیز اشاره داشتند.

سپس موانع شکل گیری خانواده مطلوب توسط شرکت کنندگان شناسایی و اولویت بندی شد و افراد در قالب گروه به گفتگو پیرامون مسائل انتخاب شده پرداختند و در قالب درخت مشکلات، ریشه‌ها و پیامدهای مسائل را بررسی نمودند.

از نظر مادران مهمترین موانع عمده شکل‌گیری خانواده مطلوب شامل خشم و عصبانیت، نداشتن مهارت‌های ارتباطی و زندگی، فاصله‌های روحی و روانی، دخالت خانواده‌ها و اطرافیان، نداشتن هدف و قانون در خانه، تفاوت‌های فرهنگی و اعتقادی و عدم صداقت می‌باشد. فرزندان مهمترین این موانع را در عدم توانایی گفتگوی صحیح در خانواده، شکاف نسل‌ها، بی احترامی در خانواده، تأثیرپذیری از دیگران، انتخاب نامناسب همسر، عدم اعتماد، عدم درک متقابل و تربیت نادرست فرزندان دانستند و پدران بر چشم و هم چشمی، بداخلاقی و بدرفتاری، عدم تفاهم و درک نکردن یکدیگر، بی احترامی و بی توجهی، عدم احترام به والدین و دخالت اطرافیان، عدم اعتماد و صداقت، عدم آموزش صحیح، عدم گفتگوی سازنده و عدم شناخت و درک متقابل به عنوان اصلی‌ترین موانع خانواده مطلوب تأکید نمودند.

مسائل شناسایی شده در این شش کارگاه، درکارگاه هفتم که کارگاهی یک روزه و با مشارکت هر سه گروه ذینفع مادران، پدران و فرزندان خواهد بود مورد بررسی و گفتگو قرار خواهد گرفت و ضمن بررسی و واکاوی اصول گفتگو و تفاوت گفتگو با بحث، این اصول بصورت عملیاتی در قالب گفتگوهای گروهی تمرین می‌شود.

 برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

یزد کارگاه های 6گانه1

یزد کارگاه های 6گانه2

یزد کارگاه های 6گانه3

یزد کارگاه های 6گانه4

یزد کارگاه های 6گانه5

یزد کارگاه های 6گانه6

یزد کارگاه های 6گانه7

یزد کارگاه های 6گانه8

 

استقلال دانشگاه و ازادی آکادمیک

چند رسانه ای

مجله جامعه شناسی

مجله مطالعات

پیوندها

حمایت از انجمن و حامیان مالی (2)

عضویت در انجمن جامعه شناسی ایران1402

حامی باش