یادداشت روز

تازه‌ها

اعتراضات

 

گزارش نشست‌ها

در ماه‌های شهریور و مهر 1398 هفت کارگاه مساله­ یابی خانواده (یک کارگاه اضافی) در شهر رشت برگزار شد. شرکت‌کنندگان در کارگاه‌­های مزبور عموماً به تفکیک فرزندان، مادران و پدران را شامل می­‌شدند که حداقل دارای 17 و حداکثر 45 نفر بودند. این کارگاه‌­ها که رویکرد جامعه­‌شناسی مردم­‌مدار را نمایندگی می­‌کردند با شور و هیجان خاصی در بین مشارکت کنندگان همراه بود و نشان داد که چگونه می‌توان بین جامعه‌شناس و جامعه رابطه ارگانیک برقرار کرد. در برگزاری این کارگاه‌ها از سازمان­‌های مردم­‌مدار و تسهیل­گران سطح دو نیز استفاده شد.

در کارگاه­‌های مذکور مشارکت­‌کنندگان پیرامون سه پرسش بنیادین به گفتگو پرداختند:

  • ویژگی های یک خانواده مطلوب چیست؟
  • چه موانعی بر سر راه یک خانواده مطلوب قراردارند؟
  • پیامدهای این موانع برخانواده چه خواهند بود؟

در کارگاه مزبور تسهیل­گران سطح دو مهدی مظلوم از سفیر سلامت، فاطمه شفیعی عضو انجمن ازدواج و خانواده، صاحبه میرزایی از موسسه خیریه همای سبز، مریم صابری از پایگاه گیل نگاه، طاهره وارسته از موسسه خیریه حامیان تجلی مهر خورشید تحت نظارت بهزیستی، مهسا حاتم از مدرسه عالی ارتباطات آریا من و سمیه مکتوبی از دانشگاه آزاد اسلامی رشت، فاطمه قاسم زاده، ندا علی‌نژاد، منیره عطایی از دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه گیلان همکاری داشتند.

پدران مهم­ترین موانع بر خانواده مطلوب را مشکلات اقتصادی، عدم وجود احترام در خانواده، عدم وجود باورها و اعتقادات دینی، عدم ارتباط بین اعضای خانواده، چشم و هم چشمی، توقعات زیاد و سوء مصرف رسانه‌­ای دانسته‌­اند. به نظر می‌رسد با کاهش درآمد و مشکلات اقتصادی و در کنار آن افزایش سطح توقعات خانواده‌­ها، سوء مصرف رسانه و کاهش اقتدار دینی، اسطوره پدران با تناقضات اساسی در خانواده گیلانی به‌ویژه رشت مواجه شده‌­ا­ند است و با بحران احترام همراه هستند و خواهان اقتدار پدران در خانواده بوده‌اند.

مادران مهم­ترین موانع بر خانواده مطلوب را مشکلات اقتصادی، غرور و مقایسه، دخالت اطرافیان، عدم حمایت زوجین از یکدیگر، عدم مسئولیت پذیری، نداشتن صبوری، نبود صداقت و...دانسته‌­اند. آنها خانواده ایده آل را در حمایت زوجین از یکدیگر، داشتن فرزندان خوب، آرامش، مسئولیت­‌پذیری، دوستی و صداقت، احترام متقابل و انجام مشورت در زندگی دانسته‌­اند. نکته مهم اینکه مادران بیشتر پارامترهای فرهنگی را خانواده اصیل تصویرسازی کرده‌اند.

فرزندان مهم­ترین موانع بر خانواده مطلوب را کمبود درآمد کافی، بیکاری، عدم درک متقابل، بی اعتمادی و خیانت، عدم صمیمیت و عدم گفتگو دانستند. آنها نیز خانواده­‌ ایده آل را در صمیمیت و دلگرمی، درک متقابل، تعهد، احترام متقابل، رفاه مالی، گفتگو، فداکاری، عدم خیانت، صداقت، منضبط بودن آینده‌­نگری دانسته‌اند. فرزندان خانواده مطلوب را در زیست اخلاقی مبتنی بر گفتگو روایت سازی کرده‌اند که مکانیسم قدرت در آن متقارن باشد. به نظر می­‌رسد، روایت فرزندان از خانواده مطلوب به خوانش زنان از خانواده ایده‌آل نزدیکتر است.

 برای اطلاع بیشتر اینجا را کلیک کنید.

رشت مهر98 1

رشت مهر98 2

رشت مهر98 3

رشت مهر98 4

رشت مهر98 5

رشت مهر98 6

رشت مهر98 7

رشت مهر98 8

رشت مهر98 9

رشت مهر98 10

رشت مهر98 11

رشت مهر98 12

رشت مهر98 13

رشت مهر98 14

رشت مهر98 15

 

 

 

استقلال دانشگاه و ازادی آکادمیک

چند رسانه ای

مجله جامعه شناسی

مجله مطالعات

پیوندها

حمایت از انجمن و حامیان مالی (2)

عضویت در انجمن جامعه شناسی ایران1402

حامی باش